Recept: Picklad rödlök

Det här receptet är utmärkt enkelt och gott på samma gång — en klassisk 1-2-3-lag som du gör snabbt!


Om receptet

  • Recept: Picklad rödlök
  • Portioner: 12

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 2 st rödlök
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit 12%

Tidsåtgång

  • Förberedelser: 5 min
  • Aktiv tid: 5 min
  • Total tid: 10 min

Så gör du

Att göra laget är enkelt; häll lagets grundläggande ingredienser (ej rödlöken) i en kastrull och låt dem koka upp. Låt sedan svalna lite grann.

Skala och skiva rödlökarna tunt (så tunt du själv önskar) och lägg dem i en glasburk.

Tillsätt nu laget i glasburken, stäng locket och låt svalna.

Så snart innehållet har svalnat kan du servera och äta din picklade rödlök! Hållbarhetstiden är upp till två veckor i kylskåp.


Vad passar picklad rödlök till?

Jag själv tycker att picklad rödlök är utmärkt till grillat kött, så som hamburgare eller en stek, tillsammans med pommes frites eller annat tilltugg. En syrlig och härlig smak som går väl med det mesta.