Recept: Frasvåfflor

Recept: Frasvåfflor

Ett snabbt och enkelt recept för att göra de godaste våfflorna du ätit.


Om receptet

  • Recept: Frasvåfflor
  • Portioner: 8

Ingredienser

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 1 ml salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2.5 dl vatten
  • 2 dl mjölk

Tidsåtgång

  • Förberedelser: 5 min
  • Aktiv tid: 15 min
  • Total tid: 20 min

Så gör du

Det första du behöver göra är att smälta smöret i en kastrull. Ställ sedan av kastrullen och låt smöret svalna några minuter.

Under tiden som smöret smälter kan du med fördel passa på att blanda alla de torra ingredienserna i en bunke, så att mjöl, salt och bakpulver fördelas jämnt.

Tillsätt nu vatten och mjölk till de torra ingredienserna och vispa till en jämn smet.

Tips: Använd gärna en elvisp för att spara tid och energi.

Nu är det dags att tillsätta smöret — häll ner det avsvalnade smöret i din smet och vispa långsamt så att det fördelas jämnt. Din våffelsmet är nu klar!

När du har vispat ihop smeten är det viktigt att du låter den stå och svälla i 20 minuter innan du börjar grädda våfflorna.

Nu kan du börja grädda våfflorna. Du behöver inget smör i våffeljärnet eftersom du redan haft i smöret i smeten. Grädda våfflorna i 3-4 minuter, eller tills våffeljärnet säger till att de är klara (om du har en sådan funktion).

Tips: Använd en smörkniv i trä eller liknande för att ta upp våfflorna utan att skada beläggningen i våffeljärnet.


Enkelt att göra våfflor

Många som vill göra våfflor springer till affären och köper en våffelmix, men det är helt onödigt — att göra våfflor är mycket enklare än du tror!

Rekommenderade våffeljärn

För att göra gräddningen av våfflorna lättare rekommenderar vi att du köper ett bra våffeljärn, gärna ett som har en indikator för när våfflorna är klara — då blir det extra enkelt att göra annat samtidigt som du gräddar, eftersom du då får en signal när våfflorna är redo att plockas upp.